ua

ua

Monday, May 16, 2011

Scraptown - Viva Sahara [Maxi Single] 1984




Scraptown

Viva Sahara










Label:Virgin
Catalog#:VG 2021 Z
Format:Vinyl, 12"
Country:Greece
Released:1984
Genre:Electronic
Style:Synth-pop

Λίγα Λόγια :
Από το : http://www.rakintzism.com/
O Μιχάλης Ρακιντζής γεννήθηκε στην Αθήνα (κατάγεται από το Ρέθυμνο της Κρήτης) τη δεκαετία του '60. Από την παιδική του ηλικία η αγάπη του για τη μουσική ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.
Πηγαίνοντας στο γυμνάσιο η μανία του με τη μουσική άρχισε να τον κυριεύει ολοένα και περισσότερο.  Έφτασε στο σημείο να παραμελεί τα μαθήματά του για χάρη της μουσικής.
Τελειώνοντας το λύκειο πηγαίνει για σπουδές στην Αγγλία όπου και παίρνει το πτυχίο του ως Mechanical Engineering. Κατά την εκεί παραμονή του δημιούργησε συγκροτήματα όπου έπαιζαν reggae και funk κομμάτια. Του άρεσε πολύ η rock μουσική. Είχε για πρότυπά του τους Deep Purple, Black Sabbath, Led Zeppelin και άλλα rock συγκροτήματα της τότε εποχής.

Στις αρχές της δεκαετίας του '80 επιστρέφει στην Ελλάδα και ιδρύει τους Scraptown, των οποίων ήταν συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής. Οι Scraptown τραγουδούσαν Reggae και Funk. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε 3 αγγλόφωνους δίσκους. Το τραγούδι "Viva Sahara" χτύπησε θέση στα αγγλικά charts. Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι περίμενε μεγάλη επιτυχία το συγκρότημα, μετά από κάποιες εμφανίσεις στη Γαλλία, οι Scraptown διαλύθηκαν.

Στους Scraptown εκτός από το Μιχάλη Ρακιντζή που ήταν στα φωνητικά και στη κιθάρα καθώς και στη παραγωγή και τη σύνθεση σχεδόν όλων των τραγουδιών συμμετείχαν ακόμα:
Τίμος Παπασωκράτης στα keyboards,
Βασίλης Παπασωκράτης στο σαξόφωνο,
Βασίλης Γούναρης στο μπάσο και
Γρηγόρης Μελάκης στα ντράμς.

Κυκλοφόρησαν 3 άλμπουμς : 
Scraptown το 1982 , Rules Of The Game το 1983 και Give Me A Break το 1985.
To 1984 θα κυκλοφορήσει το Maxi Single Viva Sahara και θα γνωρίσει μεγάλη επιτυχία εκτός από την Ελλάδα στην Μεγάλη Βρετανία και στη Ισπανία.

Tracklist
A  Viva Sahara (Maxi Version)
B1 Viva Sahara (Dub Version)
B2 Viva Sahara (Radio Version)

Wave [Lossless] & Scans337 MB Here
Viva Sahara MP3  here


Μια συνέντευξη του Μιχάλη εδώ :
* * * * * * * * * *
Επειδή χθες έκανα το πρώτο μου μπάνιο, και γιατί το καλοκαίρι είναι εδώ, αυτό το maxi από τους Scraptown, που είναι δροσερό και καλοκαιρινό...Ο υπολογιστής μου βρίσκεται ακόμα στα έμπειρα χέρια του κυρίου καθηγητή, και με τον δανεικό που έχω δεν μπορώ να κάνω και πολλά πράγματα, αυτό είναι ένα παλαιότερο rip και ευχαριστώ τον φίλο μου τον Νίκο Π. που μου το πρόσφερε για να το μοιραστώ μαζί σας.
Χάρη στα φιλαράκια μου περνάω τώρα περισσότερες ώρες εκτός σπιτιού και εκτός pc, άσε που μου αρέσει κιόλας, και προσπαθώ να σκέφτομαι λιγότερο τα προβλήματα με την δουλειά, που παραμένουν, για αυτό να με συγχωρείτε που δεν είμαι τελευταία κοντά σας.Ευτυχώς ο Κωστάκης φροντίζει για αυτό, χε χε.
Καλό καλοκαίρι σε όλους.
Και εδώ το video, μάλλον πρωτοποριακό για την εποχή του...

8 comments:

  1. Σε ζηλεύω ρε Θείε... και χωρίς PC και με καλοκάιρι και πρώτο μπάνιο και ο Κωστάκης κάνει τη δουλειά!!!! Αυτό, λέγεται "επίδειξη"... κύριος.


    Καλό καλοκαίρι!!!!

    ReplyDelete
  2. Hi! Any chance of reuploading the lossless files please?

    ReplyDelete
  3. Παρακαλώ πολύ για νέο link !

    ReplyDelete
    Replies
    1. @ pazil 888 : Το link λειτουργεί μία χαρά . Θα το κατεβάσεις από το OBoom . Ξαναδοκίμασε .

      Delete
  4. Χίλια ευχαριστώ και μπράβο !

    ReplyDelete
  5. Όλα ΟΚ !!! Φανταστικό share !!! Και πάλι ευχαριστώ !!!

    ReplyDelete
  6. @ pazil888 : Ευχαριστούμε κι εμείς . Εάν πετύχεις νεκρά λίνκς ρίξε μας ένα σύρμα .

    ReplyDelete