ua

ua

Monday, June 25, 2012

Coti K. - Θέρος 12'' Maxi Single




















Label: FM Records – FM 2055
Format: Vinyl, 12", EP, 45 RPM
Country: Greece
Released: 1994
Genre: Electronic
Style: Experimental, Minimal, Ambient

Tracklist
A. Θέρος
   Φωνή : Κωνσταντίνος Βήτα, κιθάρα: Κώστας Παρίσσης
B1 Blue
   Φωνή : Χριστίνα Μωράκη
B2 Αργοναύτες
   βιολοντσέλλο : Νίκος Βελιώτης
   Συνθετητές : Coti K.
Σύνθεση, προγραμματισμός, ηχοληψία : Coti K.
Παραγωγή : Coti K.& Σταύρος Μουφλουζέλης

Θέρος Εδώ (wav & scans, 213mb)

bio: Costantino Luca Rolando Kiriakos, born in Milan, Italy in 1966, moved to Greece at the age of 6, where, better known as Coti or Coti K., has been involved in various Athens pioneering electronic bands since the mid eighties (Ricochet, Dada Data, Raw, Spiders' Web, In Trance 95).
He works as a musician, composer, installation artist, record producer and sound engineer, and collaborations include: Tuxedomoon, Stereo Nova, Blaine Reininger, The Raining Pleasure, Nikos Veliotis, Ilios and others.
He has released various solo CDs, written music for film, theatre, dance companies and TV. A member of club 2-13, he has played live electronics with many musicians including Evan Parker, Phil Durrant, Nikos Veliotis, Rhodri Davies, Andrea Neumann, Phill Niblock, Mark Wastell, Matt Davis and others.

Μουσικός, συνθέτης, οργανίστας, παραγωγός, μηχανικός ήχου...
Με θητεία σε συγκροτήματα όπως οι : Ricochet, Dada Data, Film Noir, Raw, Spiders' Web, In Trance 95, Στέρεο Νόβα. Γεννήθηκε το 1996 στο Μιλάνο και το 1972 ήρθε στην Ελλάδα, όπου και σπούδασε  ηχοληψία. Λέει ο ίδιος από μια συνέντευξη του στο Lifo.gr


Γεννήθηκα στο Μιλάνο. Στην Αθήνα ήρθαμε οικογενειακώς όταν ήμουν πεντέμισι χρονών, και στην αρχή μιλούσα μόνο ιταλικά. Η μητέρα μου πήρε κάτι δίσκους της Linguaphone για να μάθει ελληνικά. Αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση ήταν η κατάληξη -άκι. Νόμιζα ότι για να μιλήσω ελληνικά αρκούσε να βάλω το -άκι σε όλες τις ιταλικές λέξεις!
Η πρώτη εικόνα που θυμάμαι είναι της Κηφισίας. Να παίζω μπάλα με ένα φίλο μου, να μου λέει ελληνικές λέξεις και να τις επαναλαμβάνω. Θυμάμαι επίσης έντονα τα τανκ που κατέβαιναν για το Πολυτεχνείο. Το 1973 ήμουν 7 χρονών κι είναι πολύ δυνατό στη μνήμη μου: Ήμασταν σε ένα φράχτη και μουντζώναμε κρυφά τους φαντάρους.
Το Coti βγαίνει από το Costantino. Όταν ήταν μικρή η αδερφή μου δεν μπορούσε να το πει ολόκληρο και με έλεγε Cotino. Έτσι βγήκε το Coti. Αργότερα ανακάλυψα ότι υπάρχει μια τρομερή οικογενειακή συνομωσία απ' την πλευρά της μητέρας μου, για κάποιο λόγο οι περισσότεροι έχουν δισύλλαβα ονόματα που τελειώνουν σε -ι: τη γιαγιά μου την έλεγαν Σίρι, τις θείες μου Μπόμπι, Έλσι, Κέπι και Γιόλι, τον ξάδερφό μου Γκούγκι, το θείο μου Λάλι. Το Coti ήταν λοιπόν μέρος της συνομωσίας.

Το όνομά μου είναι Coti K., Κάπα, όχι Κέι. Αυτό είναι ένα απ' τα παράπονά μου, λίγοι το λένε σωστά. Το Κ. είναι απ' το Κυριάκος, που είναι το επώνυμό μου, το πήρα όμως από ένα βιβλίο συνταγών της μητέρας μου όπου είχε γράψει το όνομά της: Sandra K. Από εκεί είναι το Κ.

Site : http://www.cotik.com/

Το "Θέρος" είναι η πρώτη του κυκλοφορία, μετά την συμμετοχή του στις συλλογές της Elfish "Random Relations" και "Crash" (και οι δύο συλλογές στο blog  Ten Thousand Eyes.)
Coti K.:"Αν δεν ήταν η μουσική δεν ξέρω καν πού θα ήμουν. ο καθένας τραβάει το δικό του ζόρι. Η μουσική με έχει σώσει. Δεν είναι πολύ χοντρή η γραμμή που σε διαχωρίζει από ένα τζάνκι στην ομόνοια."

* * * * *


Η ιδέα  μου ήρθε όταν έκανα ψηφιακό το σινγκλ των Στέρεο Νόβα "Το Παζλ Στον Αέρα", και τότε θυμήθηκα και το "Θέρος", οπότε, εδώ είναι. Είχα να το ακούσω πολύ καιρό, και μια και  μπήκαμε επίσημα, θέρος, η νύχτα, ο ουρανός, ο ήλιος, η θάλασσα, η αρμύρα... Καλές βουτιές και καλό καλοκαίρι.

11 comments:

  1. Καλό καλοκαίρι, ευχαριστώ γι αυτό.

    ReplyDelete
  2. Φοβερή ανάρτηση, έξω από τα συνηθισμένα, ευχαριστούμε πολύ.

    ReplyDelete
  3. Πάντα το είχα συνδυάσει με το καλοκαίρι, από τα αγαπημένα κομμάτια μου, χαίρομαι που άρεσε και σε εσάς.

    ReplyDelete
  4. Thanx for sharing_
    Θα το κάνω μπ3 αλλά αυτό δεν έχει να κάνει ;)

    http://miliokas.tumblr.com/post/26411873088


    miliokas aka skylos_mayros

    ReplyDelete
    Replies
    1. Είμουνα σίγουρος ότι το είχες... Κάτι γίνεται και δεν μπορώ να σε βάλω στα αγαπημένα μας, μήπως ξέρεις γιατί; Τα λέμε πάντως.

      Delete
  5. ίσως με έχεις βάλει ξανά παλιά και με τις αλλαγές να μη γίνεται τώρα. Το έχω πάθει κι εγώ κι όταν με βάζει με δείχνει 2 φορές.

    Καλό καλοκαίρι

    miliokas aka skylos_mayros

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όλα καλά τώρα, καλό καλοκαίρι και σε σένα...

      Delete
  6. το εν λογω λινκ ειναι ανενεργο...παρολο αυτα, σ ευχαριστουμε για ολη αυτη την τραπεζα μουσικης και σου ευχομαι να ' σαι παντα καλα για να συνεχισουμε να σε 'κλεβουμε'...
    ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Katen, σήμερα που το τσέκαρα, το link είναι ενεργό. Χαίρομαι που βρίσκεις πράγματα που σου αρέσουν στο μπλογκ. Πάντως μου αρέσει περισσότερο το "μοιράζομαι"
      Να είσαι καλά.

      Delete
  7. Δεν παιζει το λινκ...

    ReplyDelete