ua

ua

Friday, March 22, 2013

Φουντούκια Demo 2011 Fountoukia Demo














Fountoukia (Hazelnuts)
Diy instrumental surf band, from Heraklion, Crete.They recorded in 2011 a demo cd , 6 originals and 3 covers, with some inventive titles, f.ex. "Kill Pasxalis", "Ali Baba and the 40 Surfers", "Galamemeli" (Milk with Honey).
[Here is, a simply pleasure!].
Or Here

The Band :
Petros [bass]
Giannis [guitar]
Frantzeska [drums]



















Links :
youtube playlist
myspace
facebook

 Σχηματίστηκαν το 2008, στο Ηράκλειο. Δυναμική instrumental surf μπάντα. Έχουν παίξει live μαζί με μπάντες όπως οι Sushi Killers, οι Dirty Fuse, οι The Bali Haians, οι The Titanics.Το 2011 κυκλοφορούν το diy cd τους, με 9 συνθέσεις, 6 δικές τους και 3 διασκευές, το οποίο και το προσφέρουν δωρεάν.
Ακούστε το εδώ  [μια ηχητική απόλαυση] !
Μέλη :
Πέτρος (μπάσο)
Γιάννης (κιθάρα)
Φραντζέσκα (τύμπανα)

Λένε οι ίδιοι για την μπάντα :
Φουντουκιά
Αγγειόσπερμο, δικότυλο, φυλλοβόλο φυτό η φουντουκιά ανήκει στην τάξη των Φηγωδών (Fagales) και στην οικογένεια των Σημυδοειδών (Ουάου). Τα είδη της είναι ψηλά δέντρα που φτάνουν σε ύψος και τα 35 μέτρα ή θάμνοι με ύψος 3-4 μέτρα. Τα φύλλα της είναι ωοειδή, ενώ εναλλάσσονται και φέρουν τρίχες. Τα άνθη της φουντουκιάς έχουν διαφορές μεταξύ τους και τα αρσενικά σχηματίζουν μακριές ταξιανθίες ενώ στα θηλυκά οι ταξιανθίες είναι μικρές και περιβάλλονται από λέπια(…).
Οι φουντουκιές είναι αυτοφυείς και άγριες ή καλλιεργούνται, για τους νόστιμους καρπούς τους τα φουντούκια. Το φουντούκι έχει πολύ overdrive με γωνίες και φέρει μπότα η οποία βγαίνει εύκολα, επίσης έχει και σκληρό reverb.
Η φουντουκιά είναι ανθεκτική σε χαμηλές συχνότητες, ιδιαίτερα οι θορυβώδεις ποικιλίες. Αναπτύσσεται σχετικά γρήγορα και προτιμά τα ραδιενεργά και δροσερά μέρη. Οι ανοιξιάτικοι παγετοί μπορούν να βλάψουν τις κυμματομορφές της. Στο live δεν έχει ιδιαίτερες προτιμήσεις, ευδοκιμεί σε όλους τους τύπους live. Η συγκομιδή γίνεται όταν τα φουντούκια ανάψουν σαν λυχνίες. Στη συνέχεια αφαιρούνται τα βύσματα τους και τοποθετούνται σε ειδικούς κλιβάνους για να αποχαλκωθούν. Έπειτα, διοχετεύονται σε ειδικά μηχανήματα για το σπάσιμο του pop και του mainstream, τους σπαστήρες φουντουκιών.
Τα φουντούκια είναι (από ηχητικής άποψης) θρεπτικά ,πλούσια σε reverb και ανόργανα distortion. Τρώγονται κυρίως με δυνατά το volume και είναι από τους πολύ καλούς ξηρούς καρπούς(προφανώς).Δεν χρησιμοποιούνται σε καμία βιομηχανία ή άλλου είδους δισκογραφική εταιρεία, αλλά στη diy σοκολατοβιομηχανία, στη diy ζαχαροπλαστική και στην diy αρτοποιία όπου αλέθονται μαζί με σιτάρι για την παραγωγή της μέγιστης φασαρίας.






















Ευχαριστώ πολύ την Φραντζέσκα που επικοινώνησε μαζί μας και μου γνώρισε την μπάντα.
Μην τα φάτε, αλλά υποστηρίξτε τα Φουντούκια!

No comments:

Post a Comment