ua

ua

Tuesday, February 17, 2015

South Of No North– South Of No North [1989]




















South Of No North– South Of No North
Label: Wipe Out! Records – WOR 014
Format: Vinyl, LP, Album
Country: Greece
Released: 1989
Genre: Rock
Style: Goth Rock, Indie Rock, Darkwave [discogs]


Tracklist
A1 Sha La La
A2 The House Of Breath
A3 Pro Cabaret
B1 Silver Rain
B2 Angel
B3 Something Good
B4 Death By Stereo

Credits
Bass – George
Drums, Backing Vocals – Fivos
Engineer [Assistant] – Yiannis
Guitar – Mihalis
Keyboards – Basilis, Makis
Producer – Chris M., South Of No North
Recorded By, Mixed By – Christos Manolitsis
Voice – Andreas
Written-By, Arranged By, Lyrics By – South Of No North

Infos about the band in English tribe4mian   fearcondition  
                                             dekaxiliadesmatia
                                 in Greek anexartisi



























Listen here FLAC
                 
                 B1 [if you have problem with B1], here is the song
Από το site Anexartisi
Οι "South Of No North" σχηματίστηκαν στην Αθήνα και οι πρώτες πρόβες ξεκίνησαν το Νοέμβριο του '83, ενώ η πρώτη συναυλία έγινε στο Λύκειο της Γκράβας τον Μάρτιο του '84 μαζί με τους "Metro Decay", "Villa 21", "Yell-Ο-Yell" και "Art Of Parties". Μαζί με τα παραπάνω συγκροτήματα, ήταν ο πυρήνας της τότε ανερχόμενης darkwave σκηνής, ενώ πολλοί τους χαρακτήρισαν σαν τους έλληνες "Bauhaus". Αρχικά αποτελούνταν από τέσσερα μέλη, τους Ανδρέα Γρηγοριάδη φωνή, Μιχάλη Κράλλη (ex "Psychomafia") κιθάρα, Γιώργο Κουλούρη (ex "Psychomafia") μπάσο και Φοίβο Περγαλιώτη (ex "Ex Ηumans") τύμπανα. Το '87 προστέθηκαν άλλα δύο μέλη, Μάκης Μπιθιμίρης και Βασίλης Κράλλης στα πλήκτρα. Ηχογράφησαν ένα demo καθαρά για promotional χρήση το οποίο έφτασε στα χέρια του Μπάμπη Δαλίδη, του τότε ιδιοκτήτη της "Creep Records". Έτσι οι δύο πρώτοι τους δίσκοι, "Lacrimae Christi" και "Fell Frozen", κυκλοφόρησαν από την "Creep". Μετά το κλείσιμο της εν λόγω εταιρείας, κυκλοφόρησαν το ομώνυμο "South Of No North" στην "Wipe Out". Στην συνέχεια έκαναν κάποιες προσπάθειες να γίνουν πιο γνωστοί στο εξωτερικό αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τελευταία τους κυκλοφορία ήταν το "Rajah", πάλι από την "Wipe Out", το οποίο περιείχε κάποια ακυκλοφόρητα κομμάτια τους καθώς και νέες εκτελέσεις παλαιότερων κομματιών. Έκαναν πάρα πολλές live εμφανίσεις μαζί με άλλα συγκροτήματα τις εποχής. Η τελευταία τους εμφάνιση ήταν το '90 στο Ζάππειο μαζί με τους "Last Drive" και "Villa 21".
Από το '92 και μετά υπάρχει ένα νεκρό διάστημα, ενώ το συγκρότημα ποτέ δεν έπαψε να υφίσταται, ως το '03 όπου ξαναεμφανίζονται και συμμετέχουν στο "Elfentanz 2 Festival" τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς. 'Εκαναν ένα μοναδικό reunion show, το οποίο και ηχογραφήθηκε, δεκατρία ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία τους συναυλία. Οι μόνες διαφοροποιήσεις στην αυθεντική εξαμελή σύνθεση ήταν η προσθήκη του Λεωνίδα Χρονόπουλου στην κιθάρα και η αντικατάσταση του παλιού τους τραγουδιστή, του Ανδρέα, με το μικρότερο αδελφό του, τον Δανιήλ. Τον Δεκέμβριο του '04 υπήρξε μια επανακυκλοφορία του πρώτου τους album "Lacrimae Christi", σε cd αυτή την φορά, από την "Dead Scarlet Records". Από την ίδια δισκογραφική κυκλοφόρησαν σε cd και οι άλλοι τρεις δίσκοι τους.
















 


ΔΑΝΙΗΛ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ [ΦΩΝΗ] ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΡΑΛΛΗΣ [ΚΙΘΑΡΑ]
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ [ΚΙΘΑΡΑ] ΜΑΚΗΣ ΜΠΙΘΙΜΙΡΗΣ [ΠΛΗΚΤΡΑ]
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΑΛΛΗΣ [ΠΛΗΚΤΡΑ] ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ [ΜΠΑΣΟ]
ΦΟΙΒΟΣ ΠΕΡΓΙΑΛΙΩΤΗΣ [ΤΥΜΠΑΝΑ]

4 comments:

  1. δεν ξέρω πότε ποσταρίστηκε αυτό
    αλλά είμαι ένας από αυτούς που έχει αυτό το βινύλιο
    και που το είχε αγοράσει και πολύ φτηνά..
    αυτά_

    miliokas aka skylos_mayros

    ReplyDelete
    Replies
    1. @ Miliokas : Ανέβηκε ένα μήνα πριν .

      Delete
  2. Τα σέβη μου για την επαγγελματική δουλειά (vinyl rip, σκαναρίσματα κλπ.). Να σημειώσω ότι το ζιπαρισμένο αρχείο αυτού του δίσκου που "προσφέρουν" διάφοροι στο διαδίκτυο προέρχεται από την cd έκδοσή του, η οποία έχει ένα απαράδεκτο σκρατς στο Pro Cabaret. Στο συγκεκριμένο σκρατς χάνονται όχι μόνο μερικά δευτερόλεπτα αλλά και κάμποσοι στίχοι από το τραγούδι. Ευχαριστώ και χαιρετώ.

    ReplyDelete
  3. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια

    ReplyDelete