ua

ua

Saturday, August 15, 2020

Villa 21: Voodoo Baby 2013 + 45rpm Single From Electric Poison 1987



Το 1988 ήταν μια καλή χρονιά για τους Villa 21. Είχαμε το "Electric Poison" να έχει κυκλοφορήσει λίγους μήνες πριν, συμμετοχές σε συλλογές, καθώς και πολλές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Τον Ιούνιο του '88, βγήκαμε για πρώτη φορά εκτός συνόρων, κάτι σπάνιο εκείνο τον καιρό, συγκεκριμένα στη Βιέννη, όπoυ το set που παρουσιάσαμε περιείχε και πολλά καινούργια κομμάτια που δουλεύαμε και είχαμε σχεδόν έτοιμα.


Έτσι, τον Ιούλιο που είχαμε επιστρέψει και ήμασταν σαν καλολαδωμένη μηχανή, αποφασίσαμε ότι το Timing ήταν καλό για ηχογράφηση. Κατ' ευθείαν λοιπόν στο Blue Moon, το Studio του Χρήστου "Snake" Μανωλίτση, έναν χώρο στον οποίο αισθανόμασταν πολύ άνετα, γιά να γράψουμε τα 4 κομμάτια που ήταν πιό έτοιμα και θα αποτελούσαν την επόμενη κυκλοφορία μας στην "WIPE OUT", το E.P. "HOUSE OF THE DAMNED".


Την πρώτη μέρα, στις 9 Ιουλίου, που γράφαμε τις βάσεις, το Session πήγε τόσο καλά ώστε είχαμε τελειώσει ως το απόγευμα. Ομως όλοι μας είχαμε διάθεση να συνεχίσουμε το πάρτυ, οπότε η ιδέα που έπεσε, να εκμεταλλευτούμε τα στημένα μικρόφωνα και να ηχογραφήσουμε Live τα υπόλοιπα καινούργια κομμάτια, μας βρήκε όλους σύμφωνους.


Έτσι το βράδυ που φύγαμε είχαμε στα χέρια μας μια DEMO κασέτα με 6 κομμάτια (4 δικά μας και 2 διασκευές) γιά ιδιωτική χρήση. Αυτή η κασέτα είναι το υλικό του Album αυτού. Τα 4 δικά μας κομμάτια ξαναηχογραφήθηκαν 2 χρόνια μετά γιά το "HELLUCINATIONS".
Από τις διασκευές, το "HEY JOE" δεν εμφανίστηκε πουθενά, ενώ μια άλλη Version του "LONG WAY TO GO" από την ίδια μέρα, μπήκε σε συλλογή της "MUNSTER RECORDS" στην Ισπανία.


Έτσι λοιπόν, το υλικό αυτό, μαζί με το "HOUSE OF THE DAMNED" αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο το πάρτυ της 9ης Ιουλίου 1988 στο "BLUE MOON". Μαζί μας ήταν ο φίλος μας JIM SPLIFF, μόνιμος ηχολήπτης στα Live και με μεγάλη συμμετοχή στον ήχο μας γενικότερα, όπως επίσης και ο μάνατζερ μας ο "Παντοδύναμος" JOHN ITCHOUBICK (AKA DRIVER).

Είπαμε, το 1988 ήταν μια καλή χρονιά για τους VILLA 21.
(VILLA 21.)


NOTES:

All lyrics by "FEVER" (ΠΟΘΟΥΛΑΚΗΣ) and all music by Villa 21, except "LONG WAY TO GO", music by "MICHAEL BRUCE" (EMI BLACKWOOD MUSIC INC, EZRA MUSIC CORP, THIRD PALM MUSIC) & "HEY JOE", music and lyrics by "BILLY ROBERTS" (SONY/ATV MELODY, THIRD PALM MUSIC).
Recorded Live at BLUE MOON STUDIO, on 9/7/1988.
Recording and mixing engineer CHRIS "SNAKE" MANOLITSIS.
Remastered at Feedback Studio by "HARRY ZOURNELIDIS" on September 2013.
Group photo by "SPYROS TSAKIRIS".
Front Cover painting by BABIS DALLIDIS, sometime for a concert poster.
Artwork by "ALAN J.BOND".

Villa 21 - Voodoo Baby
Format: Vinyl EP
Label: DIA DE LOS MUERTOS RECORDS
Limited Edition Black Vinyl 180gr
Recorded: 1988
Released: 2013
Coutry: Greece

MEMBERS

Κώστας Ποθουλάκης - Φωνή, Κιθάρα
Άντα Λαμπάρα - Κιθάρα
Ανδρέας Παπαδόπουλος - Μπάσο
Μπάμπης Δαλίδης - Ντραμς

TRAXS


SIDE 1. 



01. Blood On My Axe  3:53   
02. Voodoo Baby  3:18   
03. Feel So Sad  7:29

SIDE 2.


04. Moonwhited Room  3:24   
05. Long Way To Go 3:21   
06. Hey Joe  7:49

BONUS TRAXS
45rpm SINGLE

SIDE 1.


07. Right Answers, Wrong Questions  4:23

SIDE 2.


08. Need Nobody Around    3:56

Τα κομμάτια 07 και 08 είναι από το 45rpm Single που κυκλοφόρησε με τα πρώτα 1000 αντίτυπα του άλμπουμ "ELECTRIC POISON" και έπειτα εξαφανίστηκε.
Τα κομμάτια των Villa 21 "Take You Down" και "Six Feet In The Ground" θα τα βρείτε στη συλλογή CICADAS (AN ELECTRIC GUIDE TO THE GREEK UNDERGROUND) την οποία μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Ενα μεγάλο ευχαριστώ στο καλό μου φιλαράκι Αντα Λαμπάρα γιά την υποστήριξη.

MP3 @ 320 Size: 86 MB
Flac  Size: 265 MB

1 comment: