Wednesday, April 30, 2014

Αρνητική Στάση – Άγγελοι Του Ψεύδους

Αρνητική Στάση – Άγγελοι Του Ψεύδους
Label: Wipe Out! Records – WOR 060
Format: Vinyl, LP, Album, Repress, White
Country: Greece
Genre: Rock
Style: Hardcore, Punk   [discogs]

Negative Stance - Angels Of Deceit
A1 Εισαγωγή (Intro)    
A2 Τα Όνειρά Μου θα Γίνουν Οι Εφιάλτες Σας (My Dreams Will Be Your Nightmares)    
A3 Έρημος (Desert)    
A4 Αυτολογοκρισία (Self-censorship)    
A5 Το Κουτί Της Πανδώρας (Pandora's Box)    
A6 Ορχηστρικό (Instrumental)    
B1 Άγγελοι Του Ψεύδους (Angels Of Deceit)    
B2 Πτώση (The Fall)    
B3 Ωδή Στους Κουφούς Θεούς (Ode To The Deaf Gods)    
B4 Υπήκοοι Της Κίρκης (Cerci's Servants)    
B5 Όχι Άλλος Φόβος Για Τα Συναισθήματά Σου (No More Fear For Your Feelings)    
B6 Σιδεράνθρωπος (Iron Man)    

Recorded At – Praxis Studio


Artwork [Lettering], Layout – Βασίλης Τζάνογλος
Artwork By [Label] – Vague
Artwork, Photography By – Pantelis Pantelopoulos
Bass, Vocals – John
Drums, Vocals – Bill
Guitar – Stamatis
Keyboards [Additional] – Marie
Music By, Lyrics By – Αρνητική Στάση
Producer, Mixed By [Remix] – Negative Stance, Costas Parissis

Listen Here mp3 & scans


Η "Αρνητική Στάση" είναι μια από τις πιο ξεχωριστές μπάντες που έχει να επιδείξει η ελληνική d.i.y. σκηνή, με εξαιρετική κινητικότητα στο πρώτο μισό της δεκαετίας του '90, μέσα από πολλές συναυλίες, πολλές από αυτές στη "Villa Amalias", και κάποιες καταπληκτικές κυκλοφορίες. Το '90 το split lp με τους 'Αγγλους "Kismet HC" με τίτλο "Love Is Our Strongest Weapon". Τα οχτώ τραγούδια τους τα ηχογράφησαν από τις 29 Νοέμβρη ως 3 Δεκέμβρη του '90 στο "Redhouse Studio". Η σύνθεση τους σε αυτό το δίσκο ήταν Αλέξανδρος φωνή και κιθάρα, Αλέκος κιθάρα και φωνή, Μάκης μπάσο και φωνή και Βασίλης Μπαμπούρης (ex "Βιομηχανική Αυτοκτονία") τύμπανα και φωνή. Το '93 κυκλοφόρησαν το εφτάιντσο με τίτλο "Spectators Of Decadence" από την αμερικάνικη "Profane Existence", περιείχε τα κομμάτια "Πτώση" και "Υπήκοοι Της Κίρκης", τα οποία είχαν ηχογραφήσει το Δεκέμβρη του '91 στο "Redhouse Studio". Από τη μπάντα είχαν φύγει οι δυο κιθαρίστες και στο εφτάιντσο έπαιξαν δυο νέα μέλη, Σταμάτης Σπηλιωτόπουλος (ex "Εναλλακτική Λύση 3", "Πορφυρία") κιθάρα και ο Γιάννης Τζαμίλης (ex "Κοινωνικά Απόβλητα") φωνή, κιθάρα και πιάνο. Ο τελευταίος θα αποχωρήσει από το γκρουπ και οι υπόλοιποι τρεις θα ηχογραφήσουν από τον Ιανουάριο ως τον Απρίλιο του '93, εικοσιτέσσερα νέα κομμάτια στο "Praxis Studios". Δώδεκα από αυτά θα μπουν στο lp που κυκλοφόρησαν μερικούς μήνες μετά από τη Βελγική "Genet Records" και αμέσως μετά τυπώνουν άλλες χίλιες πεντακόσιες κόπιες στην "Wipe Out Records". Μετά την έκδοση αυτού του δίσκου, το συγκρότημα διαλύθηκε. Συμμετείχαν στην κασετοσυλλογή "Οδόφραγμα Θορύβου" από τη "Boredom Tapes" το '90. Το '92 στο lp "Fragmenta IV" του fanzine "Στις Σκιές Του Β-23". Το '93 στην εφτάιντση συλλογή της "Profane Existence" με τίτλο "Think Globaly Act Localy" με το κομμάτι "Το Κουτί της Πανδώρας" σε διαφορετική εκτέλεση. Κομμάτια τους μπήκαν αργότερα σε αρκετές ακόμα συλλογές.
Μετά τη διάλυσή τους ο Βασίλης έπαιξε στους "Black Static" και αργότερα ασχολήθηκε με τις μεταφράσεις, ο Τζαμίλης έπαιξε στους "New Jack" και "Sadistic Noise", ο Σπηλιωτόπουλος κι αυτός στους "New Jack", ο Μάκης στους "Ανάσα Στάχτη" και "Ανατέλλων Τρόμος" και ο Αλέξανδρος στους "I Want The Moon".
ΓΙΑΝΝΗΣ [ΜΠΑΣΟ/ΦΩΝΗ]  [Από το site]

Saturday, April 26, 2014

Air : Moon Safari 1998

Moon Safari is the debut studio album by French music duo Air, released in 1998.
Electronica had its fair share of chillout classics prior to the debut of Air .
Air had musical ideas that stretched beyond samplers or keyboards, and Moon Safari found those ideas wrapped up in music that was engaging, warm, and irresistible.

Air is a music duo from Versailles, France, consisting of Nicolas Godin and Jean-Benoit Dunckel.

Air had certainly bought records and gear based on the artists that had influenced them, they didn't just regurgitate (or sample) them; they learned from them, digesting their lessons in a way that gave them new paths to follow.

Nicolas Godin studied architecture at the Ecole Nationale Superieure d'Architecture de Versailles, and Jean-Benoit Dunckel studied mathematics before forming a band in 1995. Before founding Air, Dunckel and Godin played together in the band Orange, with others such as Alex Gopher, Xavier Jamaux and Jean de Reydellet. The former two have subsequently contributed to remixes of tracks recorded by Air..

Air's full-length debut, Moon Safari, that proved they could also write accessible pop songs like "Sexy Boy" and "Kelly Watch the Stars." But it wasn't all pop. The opener, "La Femme d'Argent," was an otherworldly beginning, with a slinky bassline evoking Serge Gainsbourg's Histoire de Melody Nelson and a slow glide through seven minutes of growing bliss (plus a wonderful keyboard solo).

Air use many of their studio instruments (like Moog synthesizers, the Korg MS-20, Wurlitzer and Vocoder) live on stage, where their ability to improvise is more clearly highlighted. The band performs the well-known tracks from the albums live as extended or altered versions.

Air often works together, both in the studio and live on stage, with artists like Beth Hirsch (Moon Safari), Francoise Hardy ("Jeanne"), Jean-Jacques Perrey ("Cosmic Bird"), Gordon Tracks ("Playground Love" and "Easy Going Woman" - Gordon Tracks is a pseudonym of the French singer Thomas Mars from Phoenix), Beck (10 000 Hz Legend), on the 2004 tour with Dave Palmer and on the 2007 tour with drummer Earl Harvin, Vincent Taurelle and Steve Jones.

Studio albums

    Moon Safari (1998)
    The Virgin Suicides (2000)
    10 000 Hz Legend (2001)
    Talkie Walkie (2004)
    Pocket Symphony (2007)
    Love 2 (2009)
    Le voyage dans la lune (A Trip into the Moon) (2012)


  01 . La femme d'argent – 7:10 (The Silver Woman)
  02 . Sexy Boy – 4:57
  03 . All I Need – 4:28 (lyrics by Beth Hirsch)
  04 . Kelly Watch the Stars – 3:44
  05 . Talisman – 4:16
  06 . Remember – 2:34 (co-written with Jean-Jacques Perrey)
  07 . You Make It Easy – 4:00 (lyrics by Hirsch)
  08 . Ce matin la – 3:38 (That Morning) (co-written with P. Woodcock)
  09 . New Star in the Sky (Chanson pour Solal) – 5:38 (Song for Solal)
  10 . Le voyage de Penelope – 3:10 (Penelope's Voyage)