ua

ua

Wednesday, July 24, 2013

Saristra Festival 2013
























Μετά την επιτυχημένη περσινή διοργάνωση, το Saristra επιστέφει και φέτος και μάλιστα τριήμερο.
Να ευχηθούμε να πάει ακόμα καλύτερα φέτος, και να γίνει θεσμός. Παρακάτω  μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το πως θα φτάσετε στον τόπο του φεστιβάλ, και κάλλιστα μπορείτε να απολαύσετε ένα τριήμερο διακοπών στην Κεφαλονιά μας με την παρακολούθηση του φεστιβάλ.

Saristra Festival 2013
Παρασκευή 9, Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Αυγούστου 2013
«Παλιό Χωριό», Σάμη, Κεφαλονιά

Το επίσημο site του festival εδώ:
http://www.saristrafestival.gr/
 με οτιδήποτε θέλετε να ξέρετε...













20 σπουδαίοι μουσικοί, συγκροτήματα και djs θα ανέβουν στην σκηνή μπροστά από τα ερείπια του παλιού χωριού των Βλαχάτων, σε ένα τριήμερο φεστιβάλ- ένα εγχείρημα χωρίς προηγούμενο για το νησί που ξεκίνησε πέρυσι και φέτος αποκτάει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Σημαντικά ονόματα της indie, της ηλεκτρονικής (και όχι μόνο)  ελληνικής σκηνής, όπως ο Vassilikos (με full band και ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του νέου του δίσκου με διασκευές στα εμβληματικά τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη), οι Marsheaux λίγο μετά την κυκλοφορία του τέταρτου άλμπουμ τους, που παίρνει διθυραμβικές κριτικές στα ξένα περιοδικά, οι Mechanimal με την αύρα του καλύτερου ελληνικού περυσινού άλμπουμ, ο «μεγάλος» Μπάμπης Παπαδόπουλος (ιστορικός κιθαρίστας στις Τρύπες και ενορχηστρωτής στους δίσκους "Βραχνός προφήτης" και "Αγρύπνια" του Θανάση Παπακωνσταντίνου), το απόσταγμα της σύγχρονης ελληνικής indie σκηνής με ονόματα όπως οι My Drunken Haze, o Kid Flicks (με full μπάντα), οι A Victim of Society (με ήχο που παραπέμπει στους Suicide), οι Alien Mustangs από τη Θεσσαλονίκη, οι Playground Noise από την Πάτρα, οι «σκοτεινοί» Wonky Doll & the Echo,  οι Τango With Lions, οι Strawberry Pills (που ενώθηκαν από τις στάχτες των Le Page και των Phoenix Catscratch), οι ανερχόμενοι Claustro (η μπάντα του νέου κιθαρίστα των Mechanimal), το avant-jazz ντουέτο των Βασίλη Κομματά & Αγάπης Διαγγελάκη και οι μουσικοί παραγωγοί του Εν Λευκώ 87,7 Laternative με μια από τις πιο επιτυχημένες ραδιοφωνικές εκπομπές της σεζόν, απαρτίζουν το line up του φετινού Saristra Festival (και για όσους αναρωτιούνται τι σημαίνει αυτή η λέξη, ήταν το όνομα της πάλαι ποτέ πλατείας του χωριού).
Παράλληλα video art και video installations από το Athens Video Αrt Festival θα «ζωντανέψουν» τις προσόψεις των μισογκρεμισμένων κτιρίων, ο Μπάμπης Παπαδόπουλος θα κάνει ένα σεμινάριο κιθάρας σε όποιον ενδιαφέρεται να μάθει τα μυστικά πίσω από τα ριφάκια των Τρύπες, ο μουσικολόγος Γιάννης Μπελώνης θα δώσει μια διάλεξη για την μουσική κίνηση στην Ελλάδα μέσω των δημοσιευμάτων του Νικόλαου Βεργωτή (1871-1929), ο  διδάκτωρ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών Χάρης Σαρρής θα δώσει μια διάλεξη για το κεφαλονίτικο σκορτσάμπουνο, ο Τάσος Καβαλλιεράτος και το μπλογκ vlahatasamis.gr θα εκθέσουν  ασπρόμαυρες φωτογραφίες της προσεισμικής Κεφαλονιάς, οι Δημήτρης Βαλλάτος και Γαβριήλ Κουλουμπής θα κάνουν έκθεση ζωγραφικής, η Όλγα Στεφάτου θα εκθέσει φωτογραφίες της από το Παλιό Χωριό, ενώ για όσους ενδιαφέρονται θα υπάρχει ξενάγηση στους ιστορικούς χώρους του χωριού και επίσκεψη στον Οίκο-Μουσείο στον Καραβόμυλο, όπου θα πάρει μια ιδέα για το πώς ήταν ένα αρχοντικό/ αστικό σπίτι της περιοχής από τα μέσα του 18ου αιώνα έως τα μέσα του 20ου αιώνα.
[Aπό το site avopolis]

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ Ώρα προσέλευσης 19:00

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 9/8

Μπάμπης Παπαδόπουλος

Βασίλης Κομματάς & Αγάπη Διαγγελάκη

Tango with lions

Σάββατο 10/8

Marsheaux

My Drunken Ηaze

A Victim of Society

Playground Noise

Kid Flicks

(Dj set by Laternative)

Κυριακή 11/8

Vassilikos

Mechanimal

Wonky Doll and the Echo

Alien Mustangs

Strawberry Pills

Claustro

(Dj set by Saristra team)

Πρακτικές πληροφορίες *Τα Παλιά Βλαχάτα απέχουν 3 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Σάμης. Για να φτάσετε στη Σάμη θα πρέπει να πάρετε το καράβι από την Πάτρα (διάρκεια δρομολογίου 3 ώρες και 15 λεπτά). Τα δρομολόγια εκτελούνται από την IONIAN FERRIES. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το κεντρικό πρακτορείο, Blue Sea Travel, στην Σάμη. Τηλ: 26740.23007 & 26740.22813 *Στη Σάμη και στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Επίσης το camping Karavomylos Beach προσφέρει έκπτωση 15% σε όλους τους επισκέπτες του φεστιβάλ.

No comments:

Post a Comment