ua

ua

Wednesday, November 16, 2011

Urban Shadow - Hope : Κυκλοφορεί και λέει πολλά.



Οι "Αστικές Ασπιρίνες" γουστάρουν τρελά την "Αστική Σκιά".



URBAN SHADOW – Hope
Archangel Music
Release Date: 21 March 2011
O Urban Shadow παρουσιάζει το πρώτο του προσωπικό album.  Ένα μουσικό πολυμορφικό ταξίδι σε διάφορα σημεία του πλανήτη, που αποτελεί τη βάση ενός οπτικοακουστικού παζλ, όπου χρησιμοποιούνται φυσικά όργανα, στοιχεία  ηλεκτρονικά, έως και μουσικά αρχεία αρχέγονων πολιτισμών, για να δημιουργηθεί τελικά …ένα album concept.
Η απρόβλεπτη πορεία του “Hope” ξεκίνησε πριν από μερικά  χρόνια στη Γαλλία, τη  χώρα που κατοικεί ο Νίκος Καντάρης. Επηρεασμένος από το πολυπολιτισμικό περιβάλλον της Παρισινής μεγαλούπολης, την υποβάθμιση του ανθρώπινου είδους σε διάφορες γωνιές του πλανήτη, καθώς και τα προειδοποιητικά μηνύματα της γης μας που καταρρέει αποφάσισε να να δημιουργήσει ένα ηχητικό οικοδόμημα που είναι ταυτόχρονα επίκαιρο και διαχρονικό. Οι ιδέες είναι τόσο προσεγμένες που καταλήγουν σε απρόσμενες πινελιές. Το γνώριμο “Bip Bip” του καρτούν Roadrunner, που διατρέχει το ευρύ τοπίο αυτού του experimental χώρου, οι απελπισμένες κραυγές των ιθαγενών στο “Rappy Africa”, μια προσευχή (mantra) στο “Rif Sa Da Ni” που παροτρύνει σε μια εσωτερική γαλήνη και ισορροπία και τα Βραζιλιάνικα χρώματα της  Ana Soares που μας υποδέχεται στον ποιητικό νοσταλγικό της κόσμο στο “Ventinho”. Με αυτά τα μουσικά αγγίγματα το “Hope” ελπίζει να ευαισθητοποιήσει τον ακροατή ώστε  να αντιδράσει, να ταξιδέψει και να κυνηγήσει την ελπίδα μαζί του.[http://tinyurl.com/6czqp26]
TRACKLIST:
1. Ventinho, 2. Bip Bip, 3. Rappy Africa, 4. Hope, 5. Africa Waterless, 6. Rif Sa Da Ni
7. Galaxy, 8. Don’t Destroy You, 9. Marajo. 10. Train to Como.

   URBAN SHADOW - Rif Sa Da Ni by Archangel Music




http://www.myspace.com/kantarisnikos



Urban Shadow (N. Cantaris, P. Papadimitriou) present their first album.
A musical journey all around our troubled planet is the base of an optic acoustic puzzle where natural instruments, electronic elements, several samples and music archives of ancestral civilizations are used, to realize a sound structure, current and prospective.
The abasement of the human being, the threatening effects of our earth’s collapse, themes who are treated in this musical concept, sending as well messages describing all’s anxiety.
With this musical touch "Hope" attends to sensitize the listener to react, travel and chase hope with it.

 01. Ventinho (4.46)
 02. Bip-Bip (3.24)
 03. Rappy Affrica (2.22)
 04. Hope (5.59)
 05. Africa Waterless (4.29)
 06. Rif Sa Da Ni (5.50)
 07. Galaxy (6.00)
 08. Don't Destroy You (3.41)
 09. Marajo (6.11)
 10. Train to Como (4.50)

No comments:

Post a Comment