ua

ua

Monday, December 05, 2011

Άγγελος Σκορδίλης - Στην Ελλάδα Κάτι Φταίει [1992]





















Label: Lyra - Cosmic Records
Catalog#: CLP 4004
Format: Vinyl, 12", LP,
Country: Greece
Released: 1992
Genre: Rock
Style: Greek Rock

Tracks
01 - Στην Ελλάδα Κάτι Φταίει
02 - Τριήμερο
03 - Μην Αργείς
04 - Μ' Άφησες Κι Έχω Γιορτή
05 - Money-Money
06 - Άγνωστε Μου Έρωτα
07 - Έλα Μαζί Μας
08 - Σαλώμη Του Δρόμου
09 - Έτσι Απλά
10 - Πόλεμος Για Την Ειρήνη
11 - Η Μπαλλάντα Της Ελλάδας

Mp3@320 & Scans 222 MB
download link: here


ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ «ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ ΑΚΡΟΒΑΤΕΣ»
Άκης Τσαμόπουλος: Drums, percussions • Στέλιος Κεφαλόπουλος: Bass, Backing vocals • Βασίλης Σερεσιώτης: Keyboards • Κωνσταντίνος Κολλάρος: lead, Rhythm quitars, Backing vocals • Άγγελος Σκορδίλης: Lead, Rhythm quitars, Lead Vocal. Ευχαριστούμε τον Θοδωρή Ρέλλο για το Tenor Sax στο «Άγνωστέ μου έρωτα» τους Γιώργο Βελέντζα και Γιώργο Παγιάτη για τη βοήθεια τους στα φωνητικά και τον Βαγγέλη Σπανακάκη, για όλη του την ηθική συμπαράσταση.
Ενορχήστρωση: ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΤΑΚΗΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ
 

Σημειώσεις από τον Δίσκο :

Οι εποχές αλλάζουν ταχύτατα, οι συνειδήσεις διαβρώνονται ευρύτερα, τα περιθώρια αντίδρασης στενεύουν. Οι «εντός» ευημερούν και οι άλλοι, οι «εκτός» παλεύουν καθημερινά.
Ο Άγγελος Σκορδίλης είναι σίγουρα απ' τις περιπτώσεις «εκτός». Απ' αυτούς που βίωσαν τις πραγματικές Rock καταστάσεις, κρατώντας κάποια ιδανικά δίχως να τα ξεπουλήσουν στου συστήματος «... τα blues».
Στο δίσκο αυτό περνάμε τραγούδια με άποψη, τη δική μας άποψη. Τραγούδια πολιτικά, τραγούδια κοινωνικά, αγνά ερωτικά τραγούδια. Προσοχή στον τίτλο του δίσκου...
Τάκης Μουζάκης
• Το «πόλεμος για την Ειρήνη» ηχογραφήθηκε στο «111 studio» από τον Κώστα Αρνιώτη
• Προγραμματισμοί: Νίκος Τερζής • Φιλική Συμμετοχή: Παιδική χορωδία Νίκαιας
• Το «Έλα μαζί μας» ηχογραφήθηκε στο «ΑΓΡΟΤΙΚΟΝ» studio από τον Νίκο Παπάζογλου. Ευχαριστούμε τους Θόδωρο Ευαγγελικό Drums και Γιάννη Καρτσιώτη Bass.
Μηχανικός ήχου: Έφη Μπούντάλη • Remix: Πέτρος Κωτσόπουλος • Μακέτα : Αργυρώ Σύριγγα
• Η ηχογράφηση έγινε στο studio “ Omega” από 8-10-1991 έως 16-12-1991



Μέσα από την πολύχρονη πια σχέση μου με τη Μουσική ξεκινώντας πρώτα - πρώτα από τα παιδικά μου χρόνια σαν ακροατής από το τραντζίστορ ή από το τζουγκμπόξ με σαρανταπεντάρια των Beatles και των Stones, του Καζαντζίδη και της Καίτη Γκρέϋ, αργότερα σαν σπουδαστής στο Κρατικό Ωδείο Θεσ/νίκης και παράλληλα στη μεγάλη σχολή του δρόμου, σαν εργάτης μουσικός, φθάνω σήμερα, τραγουδοποιός επώνυμος πια, να διαπιστώνω διάφορα παράξενα, ζώντας σε μια Ελλάδα όπου έχουν εκφυλιστεί και αλλοτριωθεί σχεδόν τα πάντα. Στην υπέρτατη προσπάθεια να διατηρήσω (το κατά δύναμην) καθαρή την συνείδηση μου, νιώθω αναγκασμένος να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, όχι για να χτυπήσω το «σύστημα», αλλά τουλάχιστον για να αποτινάξω το φορτίο της συνενοχής, με τους αφέντες και τους χατζηαβάτες του στο από κοινού παιχνίδι. Στο παιχνίδι της φίμωσης φωνών με θέση και άποψη, της αλλοτρίωσης της πολιτιστικής μας ταυτότητας, του αφανισμού και της ίδιας μας της παράδοσης, του εξευτελισμού ιερών εννοιών όπως, ο έρωτας, η φιλία, η ειρήνη, η θρησκεία, η αλήθεια. Νανουρίζοντας επικίνδυνα τη λαϊκή μάζα και ειδικά την άλλοτε πρωτοστατούσα νεολαία, πότε με ανούσια καψουροτράγουδα, και πότε με ροκίζοντα σουξέ με εύπεπτα ρεφραίν, ειδωλοποιώντας με το star-system τους κάποιους ανταρτίσκους, ή λαμέ φρικοαυτόνομους με βιτριναρισμένες κοτσίδες, έτσι ώστε να φαίνεται ότι υπάρχει τάχα και η φωνή που εκφράζει την αντίπερα όχθη. Αυξάνοντας έτσι καθημερινά τον ωχαδελφισμό, την υποτέλεια, τον εφησυχασμό του μέσου Έλληνα και όλο το μικροαστικό μας αλισβερίση. Το σύστημα αναπαράγει τον εαυτό του προβάλλοντας μόνο τους σφουγγοκωλλάριούς του. Προσδοκώ μια Ελλάδα που ξανά θα τραγουδάει δίχως βάρος στην ψυχή, που θα τραγουδάει αυθεντικά αυτά που την εκφράζουν, μια Ελλάδα που θα ξαναβρεί τον ποιητικό-επαναστατικο δυναμισμό της, μια Ελλάδα που θα λέγεται μόνον Ελλάδα.
ΚΑΛΗ ΑΚΡΟΑΣΗ
Άγγελος Σκορδίλης - Φλεβάρης 1992











Ένα βιογραφικό για τον Άγγελο μπορείτε να διαβάσετε  εδώ   αλλά και  εδώ

* * * * * * *

Περνάει ο καιρός...Όπως είπε και ο φίλος μου ο Μάκης, πέρασε κιόλας ένας μήνας; Ένας μήνας και 3 μέρες πέρασαν από τότε που άφησε τον κόσμο αυτό ο Άγγελος Σκορδίλης. Μέσα σε όλα αυτά που γίνονταν στην χώρα, ο θάνατος του πέρασε στα ψιλά, και λίγοι είταν εκείνοι που είπαν ή έγραψαν κάτι...Ίσως να το είχε και η μοίρα του.
Όσοι τον ήξεραν, μιλάνε για αυτόν με τα καλύτερα λόγια, για έναν άνθρωπο που έζησε - και πέθανε - με ήθος και αξιοπρέπεια. Αυτός ο δίσκος που ανεβάζω σήμερα είναι  για να τιμήσω την μνήμη του, ελάχιστος φόρος τιμής στον άνθρωπο και καλλιτέχνη Σκορδίλη.Καταπληκτικός κιθαρίστας, με blues επιρροές, δείτε και τις σπουδές του, ο Σκορδίλης έκανε τα βιώματα του τραγούδια. Μετά από ένα ψάξιμο στο νετ, δεν είδα πουθενά κάτι δικό του, οπότε ευκαιρία για ένα μικρό δείγμα της μουσικής του αυτή εδώ η ανάρτηση. Κλασικό ροκ και μπαλάντες περιέχονται σ' αυτόν τον δίσκο, και πραγματικά θα'θελα να'ξερα τι θα είχε γίνει αν είχε πει το "Έλα Μαζί Μας" π.χ. ο Παπακωνσταντίνου...
Άσε μη βάζω ιδέες νυχτιάτικα. Όσοι πιστοί ή περίεργοι, δοκιμάστε.

Στίχοι
Στην Ελλάδα Κάτι Φταίει
Στης «κοινότητας» τη δύνη
πνίγεται η ρωμιοσύνη
με κομπίνες, διαφημίσεις
νανουρίσματα και πλύσεις
πάμε να ευρωβολευτούμε
να ευρωνοικοκυρευτούμε
Στην Ελλάδα κάτι φταίει
λεν οι φίλοι Ευρωπαίοι
και μας πάνε με φορείο
απ' το ενενήντα δύο
Στα κλουβιά της μοναξιάς μας
σιγοσβήνει η ανθρωπιά μας
κι η αρχαία ιστορία
στα ευρωπαϊκά ταμεία
ζητιανεύει λίγα μάρκα
να στολίσει κάποια πάρκα.
Ποιητές κι επαναστάτες
έχουν φύγει μετανάστες
τώρα θα 'μαστέ ΟΚΕΥ
Έλληνες και Ευρωπαίοι
μα για να βγουν οι υποχρεώσεις
θα πουλιόμαστε σε δόσεις.

5 comments:

  1. μια παράκληση ενα reupload ψάχνω αυτό τον δίσκο αρκετο καιρό και το λινκ του rapid που έχετε είναι ληγμένο.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ξανανέβηκε, να είσαι καλά...

      Delete
    2. χίλια ευχαριστώ

      Delete
    3. είμαι άλλος ανώνυμος που ψάχνω για χρόνια αυτό το δίσκο...to link ξαναέπεσε γαμωτο!!! άμα μπορείς ξανα ανέβασέ τον. please!!!

      Delete
  2. Αγγελος Σκορδίλης : Το link είναι και πάλι ενεργό . Τσίμπα το .

    ReplyDelete