ua

ua

Thursday, December 31, 2009

The Frantic V - In The Bradford Mist EP









The Frantic V


In The Bradford Mist EP

1997



Label: Golbin Records
Catalog#:
Format: Ep, single, Vinyl
Country: Greece
Released: 1997
Genre: Garage

Tracks
A1 - Bradford Mist
A2 - Every Chance Is Gone
B1 - She's The Girl
B2 - Why Can't I See?
Action Records and Gew Gaw fanzine production
Flac & scans Size:84513 KB
Take it Here

The Band :
Chris : Vocals, Tambourine
Kostas: Guitar, Vocals
Sakis: Farfisa organ
Manolis: Bass
Alex: Drums

Οι Frantic V δημιουργήθηκαν τον Ιούνιο του 1994 και παίζουν 60’s garage. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν κρύψει το κόλλημά τους με αυτή τη μουσική που αποτελεί το όχημά τους να εκφραστούν και να δημιουργήσουν το δικό τους μουσικό κόσμο. Στην πορεία τους έχουν μια πλούσια δισκογραφία σε εταιρίες της Ελλάδας (On Stage, Action) καθώς και του εξωτερικού (Corduroy-AUS, Mistylane-IT, Loser-ENG, Swamp Room-DE). Συμμετέχουν επίσης σε πολλέ συλλογές από εταιρίες της Ελλάδας και του εξωτερικού (On Stage, Mistylane, Acid Jazz). Μέσα στο 2006 θα κυκλοφορήσει συλλογή tribute στους Fuzztones από την SIN Records με έδρα τη Γερμανία, όπου το οι Frantic V συμμετέχουν με τη διαδκευή τους στο “I Never Knew” από το mini LP “Action” των Fuzztones.

Τα gigs των Frantic V είναι πολλά σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχουν εμφανιστεί στο Festival Beat στην Ιταλία τον Ιούνιο του 2003 και έχουν περιοδεύσει στην Γερμανία τον Νοέμβριο του 2004 με εμφανίσεις σε Μόναχο (Atomic Cafe), Βερολίνο (Wild at Heart), Αννόβερο και άλλου. Επίσης έχουν εμφανιστεί σχεδόν σε όλους τους συναυλιακούς χώρους σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα καθώς και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Έχουν παίξει μαζί με ονόματα θρύλους του garage όπως οι “? And The Mysterians”, “Fuzztones” και “Sky Saxon and the Seeds” καθώς και μαζί με όλα τα εγχώρια garage και rock n roll σχήματα (Sound Explosion, Cardinals, Yesterday’s Thoughts, Meanie Geanies, Teddy Boys From The Crypt, Psykicks, Bullets, Ducky Boys κα).

Το άλλο πρόσωπο των Frantic V ονομάζεται The Overtones. Είναι το site project band των Frantic V όπου τα μικρόφωνα πάνε στην άκρη, οι γραβάτες και τα μαύρα γυαλιά φεύγουν και στη θέση τους έρχονται τα surf-hot rod-Las Vegas grind instrumentals και οι μάσκες του wrestling. Οι Overtones έχουν κυκλοφορήσει ένα 7’’ single από την On Stage records καθώς συμμετέχουν και σε αρκετές συλλογές σε Ελλάδα και εξωτερικό. [Από το site http://www.freemusic.gr]

Contact the Frantic V: info@franticv.com
myspace


Μεγάλο κόλλημα , ειδικά το Bradford Mist, μια εποχή το είχα και στο player του μπλογκ.
Από τις μεγάλες μπάντες , για όλους τους φίλους του ήχου της δεκαετίας του '60 και του garage . Fun Fun Fun! Θα ακούσετε αρκετά σκρατς αλλά το έχω λιώσει...

Buy their album''On The Move'' here

4 comments:

  1. Καλη χρονια παιδια.

    ReplyDelete
  2. γεια και καλή συνέχεια.
    Είναι εύκολο να βρουμε το Αντόνιο Τόρρες Χερέδια απο Δεσποινα Γλεζου?

    ReplyDelete
  3. Ευχαριστούμε και τους δυο σας για τις ευχές, ανταποδίδουμε κιόλας.Καλή χρονιά και καλές αναρτήσεις.
    Τώρα για τον No future, θα σου πω ότι με τον τίτλο αυτό ξέρω το άλμπουμ του Γιάννη Γλέζου [Lyra 1974] όπου τραγουδά η Μαρία Δημητριάδη, δυστυχώς δεν το έχω.
    Αν κάποιος το έχει, ας βοηθήσει, αν είναι αυτό που ζητάς.

    ReplyDelete
  4. Γενικα ψαχνω υλικο απο Γλεζου, ακουσα κάποια απο κάτι συλλογες ελληνικου παλιου ροκ και μου κινησε το ενδιαφερον.

    ReplyDelete