ua

ua

Wednesday, December 16, 2009

Next Time Passions - Live


NEXT TIME PASSIONS

LIVE 15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ!! TO ΜΕΓΑΛΟ COMEBACK!


ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ @ ΤΙΚΙ (Φαλήρου 15, Ακρόπολη)

ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ INDIE POP ΒΡΑΔΙΑ

Το θρυλικό συγκρότημα των Next Time Passions, οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι της Ελληνικής indie pop σκηνής των 90s και μέλη της This Happy Feeling, ξανά μαζί ύστερα από 15 χρόνια!! Με καινούριο υλικό αλλά και με μια επιλογή όλων εκείνων των τραγουδιών που συγκίνησαν και σηματοδότησαν μια ολόκληρη γενιά. Μαζί τους το υπέροχο νέο συγκρότημα των Le Page. Μετά τη συναυλία θα ακολουθήσει indie pop party! Το βράδυ της 20ης Δεκέμβρη προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στη σκηνή του TIKI μια αξέχαστη indie pop συναυλία, μια μοναδική indie pop βραδιά!!

Οι Next Time Passions σχηματίστηκαν το 1991 από τέσσερις φίλους, τους Γιάννη Ντίνο (μπάσο), Ηλία Παπαδόπουλο (πλήκτρα), Νίκο Καλασκάνη (κιθάρα) και Βασίλη Πνευματικό (φωνή). Βασικές τους επιρροές ήταν τα indie pop groups της τότε βρετανικής σκηνής (field mice, another sunny day κλπ), η ψυχεδελική pop των 60’s, η electro-pop αλλά και η garage σκηνή.

Σχεδόν αμέσως δίνουν το πρώτο τους live σε ένα party του fanzine “In Those Days”. Για τα κρουστά ξεκινούν να χρησιμοποιούν drum machine, κάτι που θα χαρακτηρίσει τον μετέπειτα ήχο τους. To 1992 προστίθεται άλλος ένας κιθαρίστας, ο Μάκης Πετράτος και παράλληλα με τις πολλές live εμφανίσεις (με αποκορύφωμα την παρουσία τους ως support group στην συναυλία των Heart Τhrobs στο Ρόδον το 93), αρχίζουν να γράφουν και να ηχογραφούν τα δικά τους τραγούδια σε ένα home studio.
Το αποτέλεσμα είναι το 7’’ EP “Angel Flower” που βγαίνει σε κυκλοφορία το 1993 από την εταιρία Τhis Ηappy Feeling και αποτελεί και το ντεμπούτο τους στην δισκογραφία. Ακολουθεί το 1994 το split 7’’ στην Elephant Records.

Το 1994 θα δώσουν το τελευταίο τους live και στην συνέχεια θα ακολουθήσουν ξεχωριστές μουσικές διαδρομές Παράλληλα, πολλά τραγούδια που είχαν ηχογραφήσει την περίοδο 92-94 μπαίνουν σε ελληνικές και ξένες συλλογές όπως η θρυλική πλέον “Try a Little Sunshine” που κυκλοφορεί το 1999 από την Pop-Art.

H φετινή χρονιά θα είναι σημαδιακή για τους Next Time Passions! Στο σύνολό τους τα παλιά μέλη αποφασίζουν να ξαναενωθούν και ξεκινούν να γράφουν νέα τραγούδια με απώτερο σκοπό την κυκλοφορία μίας καινούριας δουλειάς. Το καλοκαίρι του 2009, ο Δημήτρης Κωνσταντέλος (πρώην One Night Susan), παίρνει την θέση του Γιάννη στο μπάσο και ο Αντώνης Δούνιας (Goyas dream – Pop eye) γίνεται ο πρώτος drummer των Next Time Passions. Με αυτό το line-up θα εμφανιστούν και στη σκηνή του ΤΙΚΙ στις 20 Δεκέμβρη.


Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Le Page, ένα από τα πιο ταλαντούχα ανερχόμενα συγκροτήματα. Δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 2007 από τον Αντώνη και την Τερψιχόρη και από τότε έχουν περιοδεύσει στην Ελλάδα ενώ έχουν παρουσιάσει την δουλειά της ζωντανά και στην Μεγάλη Βρετανία. Οι επιρροές τους προέρχονται από τις δεκαετίες του 50 και του 60 αλλά και από πολλούς σύγχρονους καλλιτέχνες. Οι κυκλοφορίες τους περιλαμβάνουν: Promo Handmade E.P. (2007), Teddy Girls E.P. (2008) και Barry Louis Polisar Tribute (We’re not kidding) V/A (2009). Έχουν επίσης εμφανιστεί στο πλευρό των Brett Anderson (Suede), The House of Love, Bloc Party, Primal Scream, Nouvelle Vague, Monika κ.α.
Οι Le Page είναι:
Tony Κωνσταντάρας: Φωνητικά, Κιθάρα, Ukulele, Φυσαρμόνικα, Μπάσο
Τερψιχόρη: Φωνητικά, Synth, Toy Piano, Μελόντικα, Μεταλόφωνο
Ζήσης Ανδριόπουλος: Μπάσο, Κιθάρα, Synth
Νίκος Θεσσαλονικεύς: Ντραμς, Κρουστά


Μετά τη συναυλία θα ακολουθήσει indie pop party με τις μουσικές των The boys who couldn’t stop dreaming και Astrogirl.


Η συναυλία θα ξεκινήσει αυστηρά στις 21:30!

Είσοδος: 12€ (συμπεριλαμβάνεται το ποτό)

Myspace: http://www.myspace.com/nexttimepassions
Myspace: www.myspace.com/lepagemusic

No comments:

Post a Comment