ua

ua

Thursday, February 03, 2011

Closer - Fly In The Milk (Single 1996)



















Closer - Fly In The Milk
Label:Studio II + εκδόσεις Ακτή - Οξύ
Catalog#:ST II 09
Format:Vinyl, 7", 45 RPM
Country:Greece
Released:1996
Genre:Rock
Style:Alternative Rock
[www.discogs.com]

Tracklist
A Trapped
B Dark Faces

Bass - Βαγγέλης Παππάς
Drums - Νίκος Χατζόπουλος
Violin - Τάσος Παπαστάμου
Guitar - Γιάννης Βερβέρης
Voice - Ανδρέας Παππάς
Engineer - Κώστας Παρίσης
Producer - Κώστας Παρίσης & Closer

Flac [lossless] & Scans 80MB
download link:
  HERE


myspace

http://www.avopolis.gr/interviews/default.asp?ID=299

Οι Closer αποτελούν ένα από τα σπουδαιότερα γκρουπ στο χώρο της αγγλόφωνης ελληνικής σκηνής και ένα από τα λίγα με διεθνή καριέρα. Η δράση τους ξεκίνησε «επισήμως» τα Χριστούγεννα του 1991 (..γιατί υπήρξε και προϊστορία!). Το 1996 ήρθε η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά «Fly In The Milk». Κυκλοφόρησε σε δύο εκδόσεις, οι οποίες εξαντλήθηκαν μέσα σε μερικούς μήνες. Παράλληλα, η συναυλιακή τους δραστηριότητα γινόταν όλο και πιο έντονη, με κορύφωση τις εμφανίσεις τους, ως support group, στις συναυλίες των Echobelly και Puressence. Για τρεις συνεχείς χρονιές (1998-1999-2000) εμφανίστηκαν στο Rockwave Festival μαζί με μεγάλα ονόματα της ροκ σκηνής. Η πρώτη τους εμφάνιση μάλιστα, ήταν εκείνη που προκάλεσε το ενδιαφέρον της βρετανικής ΕΜΙ και του label της Chrysalis, με αποτέλεσμα να ενταχθεί για πρώτη φορά στο δυναμικό της ένα ελληνικό συγκρότημα. Οι επόμενες δουλειές τους κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα και την Ευρώπη κάτω από της στέγη της. Το 2000 έκαναν μία μίνι περιοδεία στην Αγγλία, ενώ στην Αθήνα άνοιξαν μεγάλες συναυλίες στο ΡΟΔΟΝ (Doves, Echo And The Bunnymen, Jesus And Mary Chain) και εμφανίστηκαν επί σκηνής με γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες. Μετά από πέντε χρόνια συνειδητοποιημένης απουσίας από τα μουσικά δρώμενα, τον Δεκέμβριο του 2006 επέστρεψαν δυναμικά και κυκλοφόρησαν το τρίτο τους άλμπουμ «Closer». Το «Singles» είναι πλέον πασίγνωστο αφού αποτελεί το τραγούδι των τίτλων της ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς, ενώ μαζί με το «Motel» παίζονται ήδη σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Ευρώπης και της Αμερικής. Οι CLOSER σήμερα είναι οι: Ανδρέας Παππάς : τραγούδι / Βαγγέλης Παππάς : μπάσο, φωνή / Γιάννης Βερβέρης : κιθάρες / Ανδρέας Ιωάννου : κιθάρες / Βάσω Νικολοπούλου : βιολί / Θάνος Μιχαηλίδης : τύμπανα

* * * * * * * * *
Αν κάνεις μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας κοιτώντας τους τοίχους και τις κολώνες, αποκλείεται να μείνει απαρατήρητο το όνομα των Closer που φιγουράρει σε πάρα πολλές αφίσες για happenings και συναυλίες. Μιλάμε ασφαλώς για το πιο δραστήριο συναυλιακά Aθηναϊκό συγκρότημα το οποίο μας φιλοδώρησε τα περασμένα Χριστούγεννα με ένα single-δυναμίτη, το Fly In The Milk (Studio II). Μέσα σε μια απίστευτη πραγματικά συσκευασία και με δύο τραγούδια που συνθέτουν αναμφισβήτητα την κορυφαία δισκογραφική κυκλοφορία της εγχώριας παραγωγής. Οι συναυλίες τους είναι πολύ πολύ δυνατές και φανερώνουν ότι οι Closer είναι ένα σύνολο δεμένο και σίγουρο για το που βαδίζει. Αν δεν τους έχετε δει ζωντανά, μην στεναχωριέστε. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι όλο και κάπου θα μπορέσετε να τους απολαύσετε... και σας το υπόσχομαι... θα είναι όμορφα.

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει φοβερή ανταπόκριση του τύπου παρά την υπερβολικά έντονη δραστηριότητα μας στον τομέα των συναυλιών δεν ξέρουμε πού οφείλεται. Είμαστε ουσιαστικά ένα συγκρότημα της επονομαζόμενης ανεξάρτητης σκηνής με αποτέλεσμα αυτά τα πράγματα να παρουσιάζονται κάπως περιορισμένα δηλ. σε κάποια φανζίν κ.τ.λ. Δεν αποτελούμε όμως κάποια εξαίρεση. Όλα τα συγκροτήματα του χώρου βρίσκονται σε μια φάση που δεν μπορούν να παρουσιάζονται ευρύτερα. Είμαστε μεν δραστήριοι συναυλιακά, δεν είμαστε όμως δραστήριοι στον δισκογραφικό τομέα. Σήμερα, για να σε παρουσιάσει ένα έντυπο, πρέπει οπωσδήποτε να έχεις ένα L.P. στα χέρια σου και να έχει βγάλει περισσότερα πράγματα απ' ότι έχουμε βγάλει εμείς προς τα έξω... άσχετα αν αυτά που εμείς έχουμε γράψει ισοδυναμούν ουσιαστικά με δύο L.P.: Ως τώρα έχουμε ένα mini L.P. το οποίο έχουμε στα χέρια μας, έχουμε τρία κομμάτια σε δύο δίσκους συλλογές τα οποία δεν έχουν κυκλοφορήσει ποτέ, έχουμε άλλα πέντε κομμάτια στο ράφι, συμμετείχαμε σε μία συλλογή του πάλαι ποτέ Rock FM, αλλά τελικά αυτό που έχει βγει προς τον κόσμο φαίνεται να είναι πολύ λίγο και φυσικά το single μας.
Μας αρέσουν πάρα πολύ οι συναυλίες. Παίρνουμε τρομερή δύναμη από τις συναυλίες. Σίγουρα το προτιμάμε από το να πηγαίνουμε στο studio και να κάνουμε πρόβες. Αισθανόμαστε σαν να είμαστε στο στοιχείο μας.

Η ανταπόκριση του κόσμου είναι θετική. Έρχεται ο κόσμος μετά από τις συναυλίες και μας λέει ότι τους αρέσουμε... αλλά πέρα απ' αυτό δεν νομίζουμε ότι το είδος της μουσικής που παίζουμε μπορεί να βρει ανταπόκριση από πάρα πολύ κόσμο. Δηλαδή είναι συγκεκριμένα τα άτομα όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και γενικότερα στην Ελλάδα που θα μπορούσαν να ενθουσιαστούν με τη μουσική των Closer. Σίγουρα υπάρχουν κάποια άτομα στα οποία αρέσουμε πάρα πολύ, αλλά γενικά η μουσική μας δεν κινείται με ένα ρεύμα το οποίο θα το υποστήριζαν πάρα πολλοί. Όχι ότι κάνουμε κάτι τελείως διαφορετικό και πρωτοποριακό, απλά παίζουμε μια μουσική που δεν νομίζουμε ότι θα τραβήξει και πάρα πολύ κόσμο προς το συγκρότημα.
Ένα μεγάλο μειονέκτημα ή πλεονέκτημα, όπως θες πάρτο, είναι ότι και οι πέντε ακούμε διαφορετικά πράγματα, δηλαδή ο κιθαρίστας ακούει πολύ ακραίες κιθαριστικές δουλειές, στον drummer αρέσουν και τα χορευτικά, στον βιολιστή ακόμα περισσότερο, ο μπασσίστας είναι σε μια Pixies κατάσταση, ο τραγουδιστής βρίσκεται πιο κοντά στο κλασσικό ροκ. Αυτό έχει λειτουργήσει και θετικά και αρνητικά, δηλαδή είναι, πάρα πολύ δύσκολο να γράψουμε ένα τραγούδι που να αρέσει και στους πέντε, αλλά είναι και θετικό επειδή έχουμε αντλήσει διάφορες επιρροές από διάφορα πράγματα. Πάντως όσον αφορά στις ρίζες του συγκροτήματος, δεν υπάρχει κάποιο όνομα-ορόσημο στου οποίου τον ήχο να έχουμε βασιστεί εξ ολοκλήρου. Είναι ένα συνοθύλευμα... ίσως...

Το ότι χρησιμοποιήσαμε βιολί -παλιότερα χρησιμοποιούσαμε και βιόλα, αλλά ήταν δύσκολο να μεταφέρεται και η κοπέλα που έπαιζε δεν μπορούσε πια να μείνει μαζί μας- φαίνεται πως έχει λειτουργήσει πάρα πολύ καλά και μας έχει βοηθήσει ώστε να έχουμε περισσότερη μελωδία στα κομμάτια μας.
Η επόμενη κίνηση δισκογραφικά, αν συνεχίσουμε με την Studio II records, θα είναι να βγει κάποιος δίσκος τα Χριστούγεννα ή και λίγο νωρίτερα. Είναι κάτι το οποίο θέλουμε πολύ, διότι έχουμε καλή συνεργασία με τον Βλάσση τον Ερημάκη. Από την άλλη έχουμε και κάποιες άλλες προτάσεις από δύο πολυεθνικές εταιρείες αλλά δεν υπάρχει λόγος να χαλάσουμε αυτήν την τόσο καλή σχέση που έχουμε με το Studio II, για να υπογράψουμε με μια μεγαλύτερη εταιρεία. Οι μεγάλες εταιρείες με τις οποίες έχουμε μιλήσει ωστόσο δεν μας επέβαλαν κανέναν περιορισμό στον καλλιτεχνικό τομέα... ίσα ίσα θα μπορούσαν να παράσχουν περισσότερες ώρες μέσα στο studio και διάφορα άλλα. Όμως και το single που βγήκε από την Studio II είχε πολύ ακριβό εξώφυλλο, κάτι που αμφιβάλλουμε αν θα το έκανε κάποια πολυεθνική, αφού τα budget είναι συγκεκριμένα. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν θα επενέβαινε κάποια πολυεθνική στον ήχο μας.

Ήδη είχαμε μια πρόταση και από την Virgin Γερμανίας, για να κάνουμε μια διμηνιαία περιοδεία στη Γερμανία και ύστερα να ηχογραφήσουμε και να κυκλοφορήσουμε εκεί ένα album. Αλλά εκεί τίθεται θέμα του κατά πόσο έχεις τ' αρχίδια να φύγεις. Εμείς δεν τα έχουμε. Η συγκεκριμένη χρονική στιγμή μας βρήκε μάλλον απροετοίμαστους. Ίσως κάποια άλλη φορά να είμαστε πιο έτοιμοι. Κι ύστερα πιστεύουμε ότι είναι το ίδιο πράγμα το να βρίσκεσαι σε μια ανεξάρτητη και σε μια πολυεθνική. Η μόνη διαφορά είναι ότι, αν είσαι σε μεγάλη εταιρεία μπορείς να ακουστείς και στο εξωτερικό. Από τη στιγμή που ήδη έχουμε αποκλείσει μια τέτοια περίπτωση, δεν υπάρχει κάποιος λόγος να πάς σε μια πολύ μεγάλη εταιρεία. Ύστερα, είναι και η κατάσταση τέτοια που δεν μπορούμε να ασχολούμαστε αποκλειστικά με το group. Μακάρι να μπορούσαμε να το κάνουμε αλλά είναι και η μουσική που παίζουμε τέτοια που δεν θα μπορούσαμε επιβιώνουμε απ' αυτήν.

Για το μέλλον σκοπεύουμε να κυκλοφορήσουμε ένα album στα τέλη του χρόνου το οποίο θα ηχογραφηθεί μέσα στο καλοκαίρι και θα παίξουμε με τους Echobelly τον Μάιο και θα συμμετάσχουμε σε μια μεγάλη εκδήλωση που διοργανώνεται αρχές Ιούνη στην Καβάλα.

Συνέντευξη: Χρήστος Καρράς
από το Fractal (Issue112 Ιούνιος / Ιούλιος 1996).


Discography
1 track Lonely Moon from the Divin' - Modern Tales From An Ancient City
Ιπτάμενοι Δίσκοι 1993 LP
3 tracks
Ghost Eyes, TV Babies, Blue Pussy , from the "Various - Don't Let Them Kill ... Your Taste!!!"
ΓΑΒ Productions 1998 LP
(Semedic 'zine Compilation - Horis Kanona Funzine)
Fly In The Milk (Studio II) 1996 - 7"Single
In The Market (Studio II) 1998 Cd
Universe (Chrysalis/EMI) 1999 Cd EP
1 track Storm (Special Mix) from
In Dog We Trust Compilation Lazy Dog Records, ΠΟΠ + ΡΟΚ (Magazine) 1999 Cd
Suddenly Comes...(Chrysalis/EMI) 2000 Cd
Mystery Falls Down (Chrysalis/EMI) 2000 Cd
Closer(EMI)2006 Cd















16/7/1998 Rockwave festival, η φώτο δική μου.
* * * * * * * *
Υπεραγαπημένοι!!! Είμαι προκατειλημμένος.
Αυτοί που άνοιξαν τον δρόμο, η μπάντα με τα φοβερά live.
Αισθάνομαι τυχερός που τους άκουσα και τους γνώρισα...

3 comments:

  1. Βλέπω κι εγώ το post στην αρχή και λέω "δεν έχει παρουσίαση, λίγα έγραψαν αυτή τη φορά τα παιδιά", κι ύστερα καταβάινω στη σελίδα και κατεβαίνω, και κατεβαίνω...και κατεβαίνω ακόμα!!!

    Σίγουρα είναι πολυαγαπημένοι!!!

    Ευχαριστώ Θείε.

    ReplyDelete
  2. Thank you very much mate !!!
    Great Blog !!!

    ReplyDelete
  3. @ Θεοδόση : Ο Θείος αυτή τη φορά ήταν : Πέντε-πέντε-Δέκα-Δέκα-Δέκα κατεβαίνω τα σκαλιά !... Και να φανταστείς ότι σ΄εμένα έχουν κολλήσει το παρατσούκλι "ΤΡΕΛΑΜΕΝΟΣ" στο τρελόνησο όπου μένει .

    ReplyDelete