ua

ua

Tuesday, June 25, 2013

The Atlantics - Live in Athens Thursday July 11th




    Australia`s Surf legends The Atlantics - Live in Athens
    Bat City (Leof. Alexandras 11) Thursday July 11th

Οι Ελληνοαυστραλοί πρωτοπόροι του Surf, The Atlantics, για πρωτη φορά στην Ελλάδα. Την Πέμπτη 11 Ιουλίου στη σκηνή του Bat City (Λεωφ. Αλεξάνδρας 11) και στα πλαίσια του Texas summer festival. Mαζί τους οι Dirty Fuse και special guests από Θεσσαλονίκη οι Meanwhile in Mexico, στα decks για προθέρμανση και after party οι Highway Society Athens rockabilly club. Είσοδος 8 Ευρώ. Surfs up !!!



The Atlantics

Οι Atlantics είναι ένα surf rock συγκρότημα από την Αυστραλία. Σχηματίστικαν το 1961 με αρχικά μέλη τον drummer Peter Hood, τον μπασίστα Bosco Bosanac και τους κιθαρίστες Theo Penglis και Jim Skiathitis.
To εμπνευσμένο "Bombora", ένα κλασσικό surf instrumental κομμάτι του συγκροτήματος, εκτοξεύτηκε στην πρώτη θέση των charts για 8 εβδομάδες το 1963 και σε ανάλογες θέσεις σε όλο τον κόσμο. Το επόμενό τους single, "The Crusher", είχε επίσης μεγάλη επιτυχία.
Οι Atlantics ηχογράφησαν επτά ακόμα σινγκλ και τέσσερα άλμπουμ, τα οποία ανήκουν στα κλασσικά του είδους. Επίσης ηχογράφησαν μια σειρά από σινγκλ με φωνητικά και αυτά τα τραγούδια πλέον θεωρούνται εξαιρετικά παραδείγματα garage rock στην προ-punk εποχή.
Οι εξαιρετικές τους εμφανίσεις σε περιοδείες στην Αυστραλία, όπως η σειρά συναυλιών "Long Way To The Top" ή οι εμφανίσεις τους μαζί με τους Beach Boys και τον Chris Isaac, προκάλεσαν παραλήρημα κριτικών για την μουσική τους και το ταλέντο τους που με τη σειρά τους συνέβαλλαν στην απόκτηση του τίτλου του "Καλύτερου instrumental συγκροτήματος της Αυστραλίας όλων των εποχών".
Μετά από σιγή πολλών χρόνων, οι Atlantics σχηματίστηκαν ξανά, με τους Jim Skiathitis, Peter Hood και Bosco Bosanac από τα ιδρυτικά μέλη και τον Martin Cilia σαν τον νέο τους κιθαρίστα.
Μετά από την επανασύνδεση, οι Atlantics κυκλοφόρησαν τέσσερα εξαιρετικά νέα CD's. "Flight Of The Surf Guitar", 'Atlantics - The Next Generation", "Point Zero" και "Atlantics The Best Of". Το 2000, το "Bombora" είχε την μέγιστη τιμή να ακουστεί στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνει.

http://www.theatlantics.com/



Dirty Fuse

Οι Dirty Fuse σχηματίστηκαν το 2008 από τον κιθαρίστα Duda Victor και τον ντράμερ Χρήστο Κόγιο με σκοπό να εξερευνήσουν τον μανιασμένο κόσμο του surf rock. Με επιρροές από Dick Dale, Ventures, Atlantics, Ramones και Televison, η μουσική τους είναι βασισμένη στην old school surf μουσική των 60's, αποδιδόμενη με την ενέργεια του garage και του punk rock. Με δικές τους κυρίως συνθέσεις ξεκινούν την περιπλάνηση τους στα live bars της Αθήνας σαν τρίο (κιθάρα, μπάσο και τύμπανα). Μετά από κάποιες αλλαγές στη σύνθεση τους στα μέσα του 2009 ηχογραφούν τα πρώτα τους κομμάτια τα οποία θα κυκλοφορήσουν ένα χρόνο αργότερα στο 7" βινύλιο Lost Riders. Μέσα στο 2010 προστίθενται στη μπάντα οι Μάνος Κισαμιτάκης (σαξόφωνο), Γιάννης Δράκος (μπάσο) και Κώστας Μπακούλας (κιθάρα) και με αυτή τη σύνθεση συνεχίζουν μέχρι σήμερα. Το 2012 κυκλοφορούν το ομώνυμο full-length CD Dirty Fuse, με το κομμάτι Sunset Beach (απόδοση του Ακρογιαλιές, δειλινά του Β. Τσιτσάνη) να βρίσκει μεγάλη αποδοχή από το ραδιόφωνο και τους djs. Το 2013 συνεχίζουν κυκλοφορώντας το 10" βινύλιο Surfbetika! με αποδόσεις εφτά παλιών ρεμπέτικων τραγουδιών. Χαρακτηριστικό των Dirty Fuse σε όλη τη διάρκεια της πορεία τους είναι η συνεχής και δυναμική παρουσία τους σε live stages.

Σημαντικές στιγμές στην πορεία των Dirty Fuse είναι η συμμετοχή τους στο Surfer Joe Summer Festival στην Ιταλία (2012), η διοργάνωση του Surf Rock Mayhem, του πρώτου all-surf-music live event στο Bios (2013), η εμφάνιση τους δίπλα στους Invisible Surfers στο Αn Club (2012), και οι συμμετοχές τους στη συλλογή του Continental Magazine (USA, 2012), στο soundtrack του ντοκυμαντέρ «Welcome to the show (Η μουσική κληρονομιά του Παύλου Σιδηρόπουλου)» και στη συλλογή Unsigned United (2009).

Δισκογραφία
Lost Riders, 7" EP (2010, self-released)
Dirty Fuse, CD (2012, Green Cookie Records)
Surfbetika, 10" EP (2013, Green Cookie Records)

www.facebook.com/dirtyfuse



Meanwhile in Mexico

Οι Meanwhile in Mexico σχηματίστηκαν το 2008 από τον Ευγένιο Τριβιζά. Το πρώτο Line up της μπάντας αποτελούσαν οι Σταύρος Ξαρχάκος, Εμμανουήλ Μπενάκης και Παναγιώτης Φασούλας. Από την αρχή του( πιο συγκεκριμένα λίγο πριν την πρώτη πρόβα) το σχήμα διασκεύασε surf rock κομμάτια περασμένων δεκαετιών, με στόχο να κυνηγήσει θύλαια, γόνους γρα?ν της εν λόγω εποχής που κατά πάσα πιθανότητα θα είχαν προίκα κάποιο νεοκλασσικό. Η εμμονή του Π. Φ. για σεμεδάκια, αναζοπύρωνε συνεχώς την θέληση για κυνήγι κορασίδων. Μετά από κάποια Live, ο Ε. Μπ. επηρεασμένος από γνωστό συγγραφέα, αποφάσισε να πάρει τα καράβια και να βυθίσει το συγκρότημα σε έναν ωκεανό αναζήτησης χαμηλών συχνοτήτων. Μετά από αρκετές αλλαγές μελών στο συγκρότημα, καθώς και αρκετές εμφανίσεις σε πρωτεύουσα, συμπρωτεύουσα και επαρχία, άρχισαν οι προετοιμασίες για την πρώτη δισκογραφική δουλειά, υπό την επίβλεψη του Λεβιάθαν Καμπάκογλου ( σ.σ.: ή Καμπακόγλου, πάντα υπέγραφε με κεφαλαία) . Λίγο πριν την έναρξη των διαδικασιών, ο Π.Φ. αποφάσισε να εγκαταλείψει την μπάντα για να πάει να παίξει μπάσκετ. Έκτοτε η μπάντα λειτουργεί υπό την επίβλεψη εξωγήινων που έχουν εγκατασταθεί σε σώματα μουσικών και παίζουν.

www.facebook.com/meanwhile.in.mexico

No comments:

Post a Comment