ua

ua

Tuesday, June 20, 2023

Μanuel: The Wee Wicked Warlock - Μανουέλ: Ο Μικρός Μαύρος Μάγος


One night, the inhabitants of a village in Spain accuse 9-year-old Manuel of being a black magician and prepare to throw him in the fire.
               


Tender yet dark, the story of little Manuel is a dark little tale that asks the reader a relentless question:
would you burn a child alive?
                       

A tongue-in-cheek poem that plays with the reader and pokes fun at superstition, religion, power, the mob, lots and lots.
                      


ΜΑΝΟΥΕΛ: Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΑΥΡΟΣ ΜΑΓΟΣ

                            


Ένα βράδυ, οι κάτοικοι ενός χωριού της Ισπανίας κατηγορούν τον 9χρονο Μανουέλ ότι είναι µαύρος µάγος κι ετοιµάζονται να τον ρίξουν στην πυρά.
                  

Τρυφερή αλλά και ζοφερή, η ιστορία του µικρού Μανουέλ είναι ένα έµµετρο σκοτεινό παραµύθι που θέτει στον αναγνώστη ένα αµείλικτο ερώτηµα:
εσύ θα έκαιγες ζωντανό ένα παιδί;
                         

Αθυρόστομο ποίημα που παίζει με τον αναγνώστη και κεντρίζει τις δεισιδαιμονίες, τη θρησκεία, την εξουσία, τον όχλο, πολλά και διάφορα.
                       

Εκδόσεις Οξυ 2010

                       


ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΜΠΟΥΡΗΣ

                   


Ο Βασίλης Μπαμπούρης είναι διευθυντής σπουδών του Κέντρου Εκπαίδευσης Μεταφραστών meta|φράση και μεταφράζει λογοτεχνία του φανταστικού τα τελευταία 17 χρόνια.
                      

Έχει εκδώσει τα βιβλία, "In Extremis: Στα άκρα της ανθρώπινης φύσης" (Έσοπτρον, 1992), τα "Μυστικά της Κόλασης: Συνομιλίες με τους άρχοντες του τρόμου" (Οξύ, 1998), "Μανουέλ: Ο μικρός μαύρος μάγος" (Οξύ, 2010) και διευθύνει τη σειρά "Κόλαση" των εκδόσεων Οξύ.
                   

Εργάζεται επίσης ως δημοσιογράφος, επιμελητής και σύμβουλος εκδοτικών οίκων.
Μεταφράζει λογοτεχνία του φανταστικού από το 1995 ενώ συχνά δίνει διαλέξεις για το φανταστικό και την προώθησή του. Είναι ιδρυτής και διευθυντής σπουδών του Κέντρου Εκπαίδευσης Μεταφραστών meta. Εργάζεται επίσης ως επιμελητής και σύμβουλος εκδόσεων.
                   

Η επαφή του με το φανταστικό ξεκίνησε από τη νηπιακή ηλικία, όταν στα χέρια του έπεσαν τεύχη του αγγλικού περιοδικού κόμικς 2000AD.
          

Επιμελήθηκε τη σειρά «Κόλαση» των εκδόσεων ΟΞΥ επί 15 χρόνια. Ήταν η μακροβιότερη σειρά λογοτεχνίας του φανταστικού στην Ελλάδα και αυτή που γνώρισε στο ελληνικό κοινό συγγραφείς όπως οι Neil Gaiman, Ramsey Campbell, Brian Lumley, Graham Joyce, Jonathan Carroll, Jeff Vandermeer, Thomas Ligotti, Poppy Z. Brite κ.ά.
               

Έχει εκδώσει, μεταξύ άλλων, την ανθολογία συνεντεύξεων με συγγραφείς Μυστικά της Κόλασης: Συνομιλίες με τους άρχοντες του Τρόμου, το εικονογραφημένο παραμύθι Μανουέλ, ο μικρός μαύρος μάγος, τη συλλογή μακάβριων ποιημάτων Τρομολόγιο και το κόμικς Κθουλούρι.
                        

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
                 

Ο Γιώργος Δημητρίου γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα και σπούδασε κινούμενο σχέδιο και εικονογράφηση αποφοιτώντας με ένα σχετικό Bachelor’s Degree το 2000 από το Southampton Solent (UK).
                      

Το 2001 ξεκίνησε να εργάζεται στο αντικείμενο του ως σχεδιαστής χαρακτήρων, και από το 2003 εργάστηκε ως εικονογράφος βιβλίων και παιδικών παραμυθιών για την ελληνική εκδοτική αγορά.
                

Το 2006 ξεκίνησε την συνεργασία του με την εταιρεία CoolMiniOrNot ως σχεδιαστής χαρακτήρων για επιτραπέζια παιχνίδια και έκτοτε ο όγκος της δουλειάς του στράφηκε εντονότερα στη θεματική του φανταστικού και της επιστημονικής φαντασίας, με συνεργασίες του σε πολυάριθμα project στον τομέα της ψυχαγωγίας.
                  

Συμμετείχε ως concept artist στα πρώιμα εγχειρήματα της ελληνικής σκηνής video games και ψηφιακών εφαρμογών (Theseis, Darkfall UW, Virtual Touring projects του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, μικρότερα εγχειρήματα ανεξάρτητων ομάδων εταιρειών ανάμεσα σε άλλα).
           

Την ίδια περίοδο εργάστηκε και ως σχεδιαστής εξώφυλλων για το εβδομαδιαίο περιοδικό comic ‘9’
                   

H πιο πρόσφατη παρουσία του στο χώρο της εικονογράφησης του φανταστικού σχετίζεται με τον σχεδιασμό των εξώφυλλων για τις μεταφράσεις των έργων των GRR Martin, Brandon Sanderson και Robin Hobb για τις εκδόσεις Μεταίχμιο.
                

Παράλληλα με το καλλιτεχνικό σκέλος της δουλειάς του, τα τελευταία χρόνια εστιάζει στην επίλυση και ανάλυση τεχνικών ζητημάτων παραγωγής και προσπαθεί να τελειώσει μια συλλογή προσωπικών σχεδίων του.
                        

Ένα σημαντικό τμήμα της προσωπικής δουλειάς του έχει δημοσιευτεί με την επωνυμία Crankbot

No comments:

Post a Comment